CIORBA DE MIEL, CU AMARANT (STIR)

mai 21, 2015 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de miel, cu stir

O ciorba echilibrata, pregatita sanatos, fara ulei, cu carne de miel asociata cu stir prospat cules (din gradina blocului), pentru un gust deosebit si nutrienti pe masura.

INGREDIENTE:

–       500 gr coaste si sira de miel

–       2-3 morcovi

–       o ceapa uscata

–       3 fire de ceapa verde

–       o radacina de telina romaneasca

–       un ardei

–       un manunchi de stir verde

–       o legatura de leustean verde

–       o lamaie

–       sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine, se degreseaza si se taie coastele si sira de miel, apoi se fierb in apa, spumuindu-se cu grija, pana  sunt aproape fierte. Intre timp, se spala, se curata si se taie dupa preferinta morcovii, ceapa uscata si cea verde, cat si radacina de telina, apoi se adauga la fiert.

sira si coaste de miel, cu morcovi, telina si ceapa, pentru ciorba

Se spala bine stirul, ardeiul si leusteanul verde, ardeiul si tulpinile de leustean se curate si se toaca marunt, iar stirul se toaca grosier.

stir, ardei si tulpini de leustean, pregatite pentru ciorba

Se adauga si acestea la fiert, iar cand toate sunt gata, se potriveste ciorba de sare, se intrerupe fierberea si se adauga leusteanul proaspat tocat si sucul de lamaie.

ciorba de miel, cu stir

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *