O ciorba echilibrata, pregatita sanatos, fara ulei, cu carne de miel asociata cu stir prospat cules (din gradina blocului), pentru un gust deosebit si nutrienti pe masura.
INGREDIENTE:
– 500 gr coaste si sira de miel
– 2-3 morcovi
– o ceapa uscata
– 3 fire de ceapa verde
– o radacina de telina romaneasca
– un ardei
– un manunchi de stir verde
– o legatura de leustean verde
– o lamaie
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine, se degreseaza si se taie coastele si sira de miel, apoi se fierb in apa, spumuindu-se cu grija, pana sunt aproape fierte. Intre timp, se spala, se curata si se taie dupa preferinta morcovii, ceapa uscata si cea verde, cat si radacina de telina, apoi se adauga la fiert.
Se spala bine stirul, ardeiul si leusteanul verde, ardeiul si tulpinile de leustean se curate si se toaca marunt, iar stirul se toaca grosier.
Se adauga si acestea la fiert, iar cand toate sunt gata, se potriveste ciorba de sare, se intrerupe fierberea si se adauga leusteanul proaspat tocat si sucul de lamaie.