CIORBA DE MAZARE

iunie 2, 2013 | CATEGORIA Ciorbe

      O ciorba de inceput de vara, cu mazare proaspata, racoritoare si hranitoare.

INGREDIENTE :

–         1 kg mazare in teci

–         2 legaturi de ceapa verde

–         un morcov

–         un ardei gras

–         o legatura de leustean verde

–         o lamaie

–         o lingura ulei de masline extravirgin

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Mazarea se curata, adica se scoate din teci si se indeparteaza boabele afectate, stricate.

teci si boabe de mazare

Se spala bine si cand apa da in clocot se adauga mazarea si se lasa sa fiarba la foc mic. Morcovul, ceapa si ardeiul gras se spala, se curata, morcovul se da pe razatoarea mica, ardeiul se fasiaza subtire, ceapa se taie rondele mici si toate aceste ingrediente se adauga peste mazare, cand aceasta este patrunsa.

mazare, morcov, ardei gras si ceapa verde, pentru ciorba

Dupa ce se inmoaie putin, se intrerupe fierberea, se adauga leusteanul spalat si tocat marunt, se potriveste de sare, se adauga uleiul de masline extravirgin si sucul de lamaie. Se poate servi poaspata si fierbinte sau la temperatura camerei.

ciorba de mazare

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *