O ciorba de inceput de vara, cu mazare proaspata, racoritoare si hranitoare.
INGREDIENTE :
– 1 kg mazare in teci
– 2 legaturi de ceapa verde
– un morcov
– un ardei gras
– o legatura de leustean verde
– o lamaie
– o lingura ulei de masline extravirgin
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Mazarea se curata, adica se scoate din teci si se indeparteaza boabele afectate, stricate.
Se spala bine si cand apa da in clocot se adauga mazarea si se lasa sa fiarba la foc mic. Morcovul, ceapa si ardeiul gras se spala, se curata, morcovul se da pe razatoarea mica, ardeiul se fasiaza subtire, ceapa se taie rondele mici si toate aceste ingrediente se adauga peste mazare, cand aceasta este patrunsa.
Dupa ce se inmoaie putin, se intrerupe fierberea, se adauga leusteanul spalat si tocat marunt, se potriveste de sare, se adauga uleiul de masline extravirgin si sucul de lamaie. Se poate servi poaspata si fierbinte sau la temperatura camerei.