O ciorba vegana, pentru inceputul de toamna, dulce si aromata, atinsa de gustul specific al tarhonului, chiar si uscat.
INGREDIENTE:
– 400 g mazare conservata sanatos, cu sare
– o ceapa
– un morcov
– ½ radacina de patrunjel
– o telina mica
– un ardei gras
– 2 rosii
– o frunza de dafin
– o lingurita de cimbru macinat
– o lingurita de piper negru
– o lingura ulei de floarea soarelui, presat la rece,
– tarhon uscat, maruntit, dupa gust
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata ceapa, se spala bine si se toaca marunt. Se spala bine morcovul, radacina de patrunjel si cea de telina, se curata apoi si se toaca.
Se fierb in apa, pana se patrund, apoi se adauga la fiert ardeiul bine spalat si tocat, mazarea conservata si rosiile bine spalate si razuite grosier. Dupa ce dau intr-un clocot, se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin si cimbrul macinat, se potriveste de sare, apoi se acopera vasul. Dupa 15 minute, se adauga uleiul de floarea soarelui presat la rece, pentru a-i conserva grasimile valoroase, iar dupa portionare, fiecare portie se asezoneaza cu tarhon uscat maruntit.