CIORBA DE MAZARE SI RADACINOASE, CU TARHON USCAT

septembrie 15, 2020 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de mazare si radacinoase, cu tarhon uscat

O ciorba vegana, pentru inceputul de toamna, dulce si aromata, atinsa de gustul specific al tarhonului, chiar si uscat.
INGREDIENTE:

– 400 g mazare conservata sanatos, cu sare
– o ceapa
– un morcov
– ½ radacina de patrunjel
– o telina mica
– un ardei gras
– 2 rosii
– o frunza de dafin
– o lingurita de cimbru macinat
– o lingurita de piper negru
– o lingura ulei de floarea soarelui, presat la rece,
– tarhon uscat, maruntit, dupa gust
– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se curata ceapa, se spala bine si se toaca marunt. Se spala bine morcovul, radacina de patrunjel si cea de telina, se curata apoi si se toaca.

ingrediente pentru ciorba de mazare si radacinoase, cu tarhon uscat

Se fierb in apa, pana se patrund, apoi se adauga la fiert ardeiul bine spalat si tocat, mazarea conservata si rosiile bine spalate si razuite grosier. Dupa ce dau intr-un clocot, se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin si cimbrul macinat, se potriveste de sare, apoi se acopera vasul. Dupa 15 minute, se adauga uleiul de floarea soarelui presat la rece, pentru a-i conserva grasimile valoroase, iar dupa portionare, fiecare portie se asezoneaza cu tarhon uscat maruntit.

ciorba de mazare si radacinoase, cu tarhon uscat

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *