CIORBA DE MANZAT, CU LEGUME SI ZEAMA DE VARZA (TARANEASCA)

ianuarie 20, 2013 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de manzat, cu legume (taraneasca)

Este o ciorba densa, gustoasa si satioasa, eu prezint o varianta, pe cat posibil, cu minimum de grasimi.

INGREDIENTE:

–         500 gr piept de manzat, cu os

–         o ceapa

–        2 morcovi

–        o telina

–        un pastarnac

–        o radacina de patrunjel

–        2 ardei conservati in saramura

–        2 cartofi

–        50 gr mazare,  conservata

–        50 gr fasole verde, conservata

–        zeama de varza, dupa gust

–        3 fire patrunjel uscat

–        3 fire  leustean uscat

–         iaurt degresat (optional)

 

PREPARARE:

Carnea de manzat se spala, se portioneaza si se pune la fiert.

piept de manzat cu os, pentru fiert

Se spumuieste si se lasa la foc mic. Intre timp se spala zarzavatul, se curata si se toaca dupa preferinta.

ceapa, morcovi, pastarnac, telina, radacina de patrunjel, ardei

Se adauga la fiert, dupa ce carnea este patrunsa. Se spala si se curata cartofii, se taie cubulete si se strecoara mazarea si fasolea verde din conserve.

cartofi, mazare si fasole verde, penrtu ciorba

Se adauga si acestea la fiert, cand morcovul, ceapa, ardeiul si albitura sunt patrunse. Cand toate ingredientele sunt fierte, se toarna zeama de varza, se adauga patrunjelul si leusteanul si se mai lasa sa fiarba intr-un clocot.

ciorba de manzat, cu legume (taraneasca)

Nu am mai adaugat sare, deoarece ardeii, mazarea, fasolea verde cat si zeama de varza si-au adus aportul intr-o cantitate suficienta de sare.Pentru cine o prefera mai subtire si mai sarata, mai poate adauga putina zeama de varza, prezentata in cana, ca in imagine. Pentru a nu abunda in grasimi, recomand sa nu adaugati ulei sau smantana, cine doreste isi poate imbogati portia cu iaurt degresat.

ciorba de manzat, cu legume (taraneasca), cu iaurt

 

ciorba de manzat, cu legume (taraneasca), cu iaurt amestecat

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *