Este o ciorba densa, gustoasa si satioasa, eu prezint o varianta, pe cat posibil, cu minimum de grasimi.
INGREDIENTE:
– 500 gr piept de manzat, cu os
– o ceapa
– 2 morcovi
– o telina
– un pastarnac
– o radacina de patrunjel
– 2 ardei conservati in saramura
– 2 cartofi
– 50 gr mazare, conservata
– 50 gr fasole verde, conservata
– zeama de varza, dupa gust
– 3 fire patrunjel uscat
– 3 fire leustean uscat
– iaurt degresat (optional)
PREPARARE:
Carnea de manzat se spala, se portioneaza si se pune la fiert.
Se spumuieste si se lasa la foc mic. Intre timp se spala zarzavatul, se curata si se toaca dupa preferinta.
Se adauga la fiert, dupa ce carnea este patrunsa. Se spala si se curata cartofii, se taie cubulete si se strecoara mazarea si fasolea verde din conserve.
Se adauga si acestea la fiert, cand morcovul, ceapa, ardeiul si albitura sunt patrunse. Cand toate ingredientele sunt fierte, se toarna zeama de varza, se adauga patrunjelul si leusteanul si se mai lasa sa fiarba intr-un clocot.
Nu am mai adaugat sare, deoarece ardeii, mazarea, fasolea verde cat si zeama de varza si-au adus aportul intr-o cantitate suficienta de sare.Pentru cine o prefera mai subtire si mai sarata, mai poate adauga putina zeama de varza, prezentata in cana, ca in imagine. Pentru a nu abunda in grasimi, recomand sa nu adaugati ulei sau smantana, cine doreste isi poate imbogati portia cu iaurt degresat.
Ciorbita acesta imi place. Smantana completeaza gustul perfect.
Ai perfecta drepate, cu smantana este mai cremoasa, dar eu aleg, dupa cum ai observat, variantele mai degresate !