O reteta de inceput de primavara, cu loboda frageda, asezonata ca pe timpul iernii, cu tarhon conservat si zeama de varza murata, adaugate astfel incat sa-i confere valoare nutritiva.
INGREDIENTE:
– un snop de loboda noua, tanara
– un fir de praz
– un ardei gras (am folosit conservat, cu sare)
– o cana de zeama de varza
– o lingura de tarhon conservat cu otet din vin
– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece
PREPARARE:
Se spala bine prazul si loboda, prazul se curata si se taie rondele, iar ardeiul se toaca.
Se fiebe prazul si ardeiul pana se inmoaie, apoi se adauga loboda tocata grosier.
Se lasa la foc domol, pana se inmoaie si loboda, se intrerupe fierberea, iar cand temperatura ciorbei scade aproape de temperatura corpului (adica sa fie calduta), se adauga tarhonul maruntit si zeama de varza, pentru ca temperatura sa nu o dezactiveze enzimatic, sa ramana un probiotic de valoare.