O ciorba condensata cu loboda de sezon, marcata si imbogatita de gustul specific al carnii de miel.
INGREDIENTE:
– 500 gr sira spinarii de miel
– 5 legaturi de loboda rosie
– un morcov
– o radacina de patrunjel
– 2 legaturi de ceapa verde
– 2 legaturi de leustean verde
– 75 ml bors
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Sira de miel se spala bine, se portioneaza si se pune la fiert in apa, se spumuieste si se lasa la foc mic. Morcovul si radacina de patrunjel se spala, se curata si se taie rondele subtiri pentru a fierbe repede, apoi se adauga la fiert. Intre timp se spala si se curata loboda, ceapa si leusteanul verde, apoi se toaca. Cand morcovul si radacina de patrunjel sunt fierte se adauga si loboda cu ceapa, tocate.
Cand toate sunt patrunse, se adauga leusteanul si borsul, se potriveste de sare si se mai lasa sa fiarba in cateva clocote. Cine doreste poate s-o imbogateasca cu smantana sau ulei de masline, dar eu am considarat ca sunt suficiente grasimile carnii de miel.