O ciorba cu cereale bogate in proteine vegetale, fara gluten, acrisoara si usor picanta.
INGREDIENTE:
– 100 g linte verde
– 50 g mei decorticate
– o ceapa
– un morcov
– un ardei (am folosit unul conservat cu sare)
– o foaie de dafin
– o lingurita de sumac pudra
– o lingura de ghimbir razuit
– ½ legatura de patrunjel verde
– o lamaie
– un praf de sare de ocna (optional)
– ½ lingurita ulei de masline extravirgin/portie (optional)
PREPARARE:
Se spala bine meiul si lintea verde in multe ape, apoi se lasa o ora la hidratat, pentru a putea fiarbe mai repede. Se spala bine si se curata morcovul, se curata si se spala ceapa, apoi se taie ambele julien. Ardeiul se lasa putin la desarat, apoi se taie cubulete.
Se adauga in apa fierbinte meiul si lintea hidratate, ceapa, morcovul si ardeiul, precum si tulpinele de patrunjel tocate fin, si lasa sa fiarba la foc mic cca 15 de minute. Se adauga putina sare si foaia de dafin, se intrerupe fierberea si se se lasa vasul acoperit 5 minute. Se adauga apoi pudra de sumac si ghimbirul razuit si se mai lasa vasul acoperit pana scade temperature, la cea a camerei. Se adauga apoi frunzele de patrunjel verde, maruntite si sucul lamaiei. Se portioneaza si se adauga patrunjel verde proaspat maruntit, in fiecare portie.
Pentru un plus de grasimi sanatoase, se poate adauga si ulei de masline extravirgin.