O reteta tonica, cu legume naturale, al carei gust este nuantat de rubarba acrisoara si de leusteanul verde tocat si adaugat proaspat in ciorba.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– 2 morcovi
– ½ radacina de telina
– ½ radacina de patrunjel
– ¼ varza mica
– un dovlecel
– un ardei
– 30 cm tija de rubarba
– 2 rosii
– ulei de floarea soarelui, presat la rece. dupa gust
– ½ legatura de leustean verde
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine, se curata si se maruntesc ceapa, morcovii, telina, radacina de patrunjel si varza.
Se fierb in apa, iar intre timp se spala dovlecelul, ardeiul, tija de rubarba si rosiile, precum si leusteanul, apoi ardeiul se curata de samburi si se toaca marunt, dovlecelul se curata superficial si se taie cubulete, iar tija de rubarba se curata si se feliaza subtire. Se adauga apoi la fiert, impreuna cu cateva tulpinite de leustean verde, taiate marunt.
Dupa fierbere la foc lent, se potriveste de sare, iar dupa ce temperatura mai scade si ciorba se poate portiona, se adaug uleiul si leusteanul verde spalat si tocat, in fiecare portie.
Bunătate
Da, intr-adevar…multumesc !!!