O ciorba bogata prin consistenta arpacasului, cu legume clasice, atinsa de dulceata pastarnacului, de gustul acrisor al sucului de rosii si de aroma accentuata a tarhonului.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– 2 morcovi
-o radacina mica de telina
– o radacina mare de pastarnac
– 2 ardei (conservati sanatos, cu sare)
– 5 linguri de arpacas
– o lingurita de cimbru uscat
– o foaie de dafin
– 5 linguri de suc de rosii
– ulei vegetal presat la rece (am folosit de soia) / o lingurita la portie
– tarhon uscat, dupa gust
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se lasa la hidratat peste noapte arpacasul. Se curata si se spala ceapa, se spala bine si se curata morcovii, telina si pastarnacul, apoi se taie cubulete.
Se fierb legumele in apa, pana se patrund, apoi se adauga arpacasul si ardeiul conservat tocat, precum si foaia de dafin si cimbrul uscat.
Se lasa sa clocoteasca cateva secunde, apoi se intrerupe fierberea si se lasa ciorba acoperita un sfert de ora, timp in care se inmoaie arpacasul, iar mirodeniile isi imprastie aroma. Se adauga sucul de rosii si se potriveste de sare, apoi se portioneaza, urmand sa se adauge in fiecare portie uleiul vegetal si tarhonul uscat.