O ciorba bogata in proteine vegetale si fibre, cu gust imbietor.
INGREDIENTE:
– 400 gr boabe de fasole pestrita
– o ceapa
– un ardei conservat pentru iarna, in saramura
– o radacina mica de telina
– un morcov
– o radacina mica de pastarnac
– o radacina de patrunjel
– o lingurita de bulion
– tarhon (din otet aromatizat cu tarhon)
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Boabele de fasole se lasa la inmuiat, doua – trei ore.
Se strecoara apoi si se pun la fiert, in apa. Intre timp se spala si se curata ceapa, morcovul, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel, apoi se toaca si se adauga peste fasole cand aceasta este pe jumatate fiarta. Se taie marunt ardeiul si se adauga si el in amestec.
Cand toate ingredientele sunt fierte se potriveste totul de sare, se adauga bulionul si tarhonul in otet, tocat si se lasa sa fiarba un clocot. Se intrerupe fierberea si cand temperatura ciorbei mai scade, se poate adauga si uleiul de floarea soarelui.
Cu o ceapa verde as manca acum, pe loc… dar raman cu pofta!
Este o ciorba aparent usoara, dar consistenta, de aceea am preparat-o fara carne ! A iesit super ca gust !