CIORBA DE FASOLE PESTRITA, CU TARHON

februarie 1, 2013 | CATEGORIA Ciorbe

   ciorba de fasole pestrita, cu tarhon  

O ciorba bogata in proteine vegetale si fibre, cu gust imbietor.

INGREDIENTE:

–         400 gr boabe de fasole pestrita

–         o ceapa

–         un ardei conservat pentru iarna, in saramura

–         o radacina mica de telina

–         un morcov

–         o radacina mica de pastarnac

–         o radacina de patrunjel

–        o lingurita de bulion

–         tarhon (din otet aromatizat cu tarhon)

–         3 linguri de ulei de floarea soarelui

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Boabele de fasole se lasa la inmuiat, doua – trei ore.

boabe de fasole pestrita, la inmuiat

Se strecoara apoi si se pun la fiert, in apa. Intre timp se spala si se curata ceapa, morcovul, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel, apoi se toaca si se adauga peste fasole cand aceasta este pe jumatate fiarta. Se taie marunt ardeiul si se adauga si el in amestec.

ciorba de fasole petrita cu legume, la fiert

Cand toate ingredientele sunt fierte se potriveste totul de sare, se adauga bulionul si tarhonul in otet, tocat si se lasa sa fiarba un clocot. Se intrerupe fierberea si cand temperatura ciorbei mai scade, se poate adauga si uleiul de floarea soarelui.

ciorba de fasole pestrita, cu tarhon

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *