O ciorba cu ingrediente asociate sanatos, cu gust aparte, apetisanta si hranitoare.
INGREDIENTE:
– fasole pastai (aproximativ 200 g)
– o ceapa
– 2-3 morcovi (aproximativ 175 g)
– o radacina mica de telina
– un ardei gras
– o foaie de dafin
– o lingurita de cimbru macinat
– 3-4 mere verzi (aproximativ 375 g)
– o lingura ulei de masline presat la rece
– o lingura de tarhon maruntit
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Fasolea pastai se curate si se spala in multe ape, apoi se taie in bucati. Se curata si se spala ceapa, se toaca marunt, iar morcovii, telina si ardeii se spala bine, urmand sa se marunteasca.
Se fierb apoi in apa. Se adauga si pastaile de fasole la fiert, iar cand sunt patrunse, se pregatesc merele, bine spalate, taindu-le marunt.
Se adauga rapid in ciorba fierbinte, se mai adauga foaia de dafin si cimbrul macinat, apoi se lasa ciorba acoperita pana scade temperatura, cat sa poata fi consumata, timp in care mirodeniile isi revarsa aroma, iar merele se inmoaie usor. Se potriveste de sare ciorba, apoi se adauga uleiul presat la rece si tarhonul maruntit.