CIORBA DE FASOLE PASTAI, CU NALBA SALBATICA

iunie 28, 2017 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de fasole pastai, cu nalba salbatica

O ciorba cu pastai fragede de fasole galbena, imbogatita cu enzime si alti nutrienti valorosi din nalba salbatica, proapat culeasa.

INGREDIENTE:

– 1 kg pastai fasole (galbena, lata)

– o ceapa

– un morcov

– o tuplina verde de telina, cu frunze

– ½ legatura de leustean verde

– o lingurita de boia de ardei dulce

– o capatana de usturoi verde

– o lingurita de ulei de in, presat la rece

– 9 crengute cu frunze si flori proaspete de nalba salbatica

– sucul a ½ lamaie

– sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se curata si se spala bine ceapa, morcovul si pastaile de fasole galbena care apoi se rup in jumatati. Ceapa se toaca, morcovul se taie julien, apoi se fierb cca 10 minute, dupa care se adauga pastaile fragede de fasole. Se lasa toate la fiert pana se patrund, apoi se intrerupe fierberea si se asteapta sa scada temperatura, timp in care se spala, se curata si se piseaza cateii din capatana de usturoi, apoi se spala bine tulpina de telina cu frunze, leusteanul verde si crengutele cu frunze si flori de nalba salbatica. Cand temperatura fierturii scade in jur de 50 de grade Celsius, se adauga frunzele de telina si de leustean, tocate, usturoiul pisat, boiaua de ardei dulce si nalba maruntita, in acest fel putand sa se pastreze neafectate calitatile nutrientilor acestora, inclusiv al enzimelor.

ingredient crude, adaugate peste fasole pastai, ceapa si morcovi feirti, pentru ciorba cu nalba salbatica

Se amesteca, se adauga uleiul presat la rece, sucul jumatatii de lamaie, apoi ciorba astfel obtinuta se potriveste de sare.

ciorba de fasole pastai, cu nalba salbatica

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *