O ciorba cu pastai fragede de fasole galbena, imbogatita cu enzime si alti nutrienti valorosi din nalba salbatica, proapat culeasa.
INGREDIENTE:
– 1 kg pastai fasole (galbena, lata)
– o ceapa
– un morcov
– o tuplina verde de telina, cu frunze
– ½ legatura de leustean verde
– o lingurita de boia de ardei dulce
– o capatana de usturoi verde
– o lingurita de ulei de in, presat la rece
– 9 crengute cu frunze si flori proaspete de nalba salbatica
– sucul a ½ lamaie
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala bine ceapa, morcovul si pastaile de fasole galbena care apoi se rup in jumatati. Ceapa se toaca, morcovul se taie julien, apoi se fierb cca 10 minute, dupa care se adauga pastaile fragede de fasole. Se lasa toate la fiert pana se patrund, apoi se intrerupe fierberea si se asteapta sa scada temperatura, timp in care se spala, se curata si se piseaza cateii din capatana de usturoi, apoi se spala bine tulpina de telina cu frunze, leusteanul verde si crengutele cu frunze si flori de nalba salbatica. Cand temperatura fierturii scade in jur de 50 de grade Celsius, se adauga frunzele de telina si de leustean, tocate, usturoiul pisat, boiaua de ardei dulce si nalba maruntita, in acest fel putand sa se pastreze neafectate calitatile nutrientilor acestora, inclusiv al enzimelor.
Se amesteca, se adauga uleiul presat la rece, sucul jumatatii de lamaie, apoi ciorba astfel obtinuta se potriveste de sare.