O ciorba cu boabe untoase, ale celui mai bogat soi de fasole in fibre solubile, imbogatita de aromele legumelor si al busuiocului proaspat. Aceasta ciorba, preparata sanatos, ajuta in retinerea intrarii glucozei in sange si reducerea nivelului de colesterol nociv.
INGREDIENTE:
– 450 gr boabe fasole Haricot
– 2 morcovi
– o ceapa
– 2 ardei grasi verzi
– 3 rosii
– o legatura de busuioc verde
– ½ lamaie
– piper negru macinat, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece (optional)
PREPARARE:
Boabele de fasole se curata de imputitati, se spala si se lasa la inmuiat 3-4 ore.
Se fierb in apa, care, dupa cateva clocote se arunca si se adauga alta apa fiarta, se lasa sa fiarba la foc mic, cam 20 minute. Intre timp se spala morcovii, ceapa si ardeiul, morcovii se rad pe razatoarea mare, iar ceapa si ardeiul se toaca marunt apoi se adauga la fiert si se lasa toate sa se patrunda.
Se spala intre timp rosiile, sa dau pe razatoare si se adauga intregului amestec, care se potriveste de sare si se mai lasa la fiert, cam 5 minute.
Dupa ce se intrerupe fierberea si temperatura mai scade, se poate adauga uleiul de floarea soarelui presat la rece si lamaia, feliata. Cand se portioneaza, se asezoneaza cu busuioc proaspat tocat si piper negru macinat.
O ciorbita aromata! Hmmm!
Da si consistenta !