O ciorba de post, avand ca leguma de baza cartoful, consistenta si acrita cu zeama de varza, pregatita fara ulei, pentru un consum corect al cartofului.
INGREDIENTE:
– 2 cepe
– 2 morcovi
– 2 gogosari
– un ardei gras
– o radacina mica de telina
– 650 gr cartofi
– 650 ml zeama de varza
– o legatura de leustean verde
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala si se curate legumele, apoi se toaca ceapa, morcovul se taie julien pentru aspect si telina cubulete. Se fierb apoi, toate, in apa cu un stop de sare. Intre timp se toaca ardeii si gogosarii, iar cartofii se curate si se taie cuburi. Cand morcovii, ceapa si telina sunt patrunse, se adauga ardeii si cartofii.
Cand sunt fierte toate, se toarna zeama de varza, se lasa sa clocoteasca un minut, apoi se intrerupe fierberea si se adauga leusteanul. Este o ciorba dietetica, ce se poate consuma fara adaos de ulei si fara paine, la fel de gustoasa fierbinte sau la temperatura camerei.