O ciorba cu ingrediente nutritive, plina de dulceata cartofilor, asezonata aromat contrastant cu tarhonul imbatatator.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– 2 ardei
– o radacina de patrunjel
– 2 felii de telina
– 2 cartofi dulci
– o lingura de ulei presat la rece (am folosit de susan)
– ½ lingurita pudra de ienibahar
– 2 linguri de bulion
– tarhon uscat, dupa gust
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine, se curata si se toaca ceapa, radacina de patrunjel, feliile de telina si cartofii.
Se adauga la fiert, in apa, ceapa, patrunjelul si telina, apoi dupa circa 5 minute de fierbere, se adauga si cartofii, cat si ardeii conservati, maruntiti. Se lasa sa fiarba mocnit 5 minute, apoi se intrerupe fierberea, se lasa vasul acoperit 10 minute, apoi se adauga bulionul, uleiul presat la rece si pudra de ienibahar.
Se amesteca si se potriveste de sare. Dupa portionare se adauga tarhonul uscat dupa preferinta.