O ciorba incarcata de vitamine si minerale, din zarzavat si stir verde, imbogatita cu proteine din smantana, degresata insa, pentru un adaos minim de grasimi saturate.
INGREDIENTE:
– o ceapa mare
– 2 radacini tinere de morcov
– 2 radacini tinere de patrunjel
– o radacina de telina, mica
– un ardei gras
– o manunchi de stir, proaspat cules (din gradina blocului)
– 4 fire de cimbru proaspat, de gradina
– ½ legatura de leustean verde
– o lamaie
– un pahar de smantana degresata (aproximativ 250 gr)
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata ceapa, radacinile de morcov, de patrunjel si de telina.
Se toaca si se fierb in apa cu putina sare. Intre timp se curata si se spala bine stirul si ardeiul gras, apoi se toaca si se adauga la fiert.
Cand toate sunt patrunse, se intrerupe fierberea si se adauga leusteanul si cimbrul de gradina, spalate si tocate fin.
Se amesteca, apoi se acopera vasul pentru ca leustenul si cimbrul sa-si reverse aromele si sa marcheze gustul ciorbei. Cand se serveste, se adauga dupa gust, in fiecare portie, lamaie si smantana, care fiind degresata nu se va omogeniza complet la amestecare.