CIORBA DE AMARANT (STIR), CU SMANTANA DEGRESATA

iulie 15, 2015 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de amarant (stir), cu smantana degresata, detaliu

O ciorba incarcata de vitamine si minerale, din zarzavat si stir verde, imbogatita cu proteine din smantana, degresata insa, pentru un adaos minim de grasimi saturate.

INGREDIENTE:

–        o ceapa mare

–        2 radacini tinere de morcov

–        2 radacini tinere de patrunjel

–         o radacina de telina, mica

–         un ardei gras

–         o manunchi de stir, proaspat cules (din gradina blocului)

–         4 fire de cimbru proaspat, de gradina

–         ½ legatura de leustean verde

–         o lamaie

–         un pahar de smantana degresata (aproximativ 250 gr)

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine si se curata ceapa, radacinile de morcov, de patrunjel si de telina.

zarzavat spalat si curate, pentru ciorba de stir cu smantana degresata

Se toaca si se fierb in apa cu putina sare. Intre timp se curata si se spala bine stirul si ardeiul gras, apoi se toaca si se adauga la fiert.

zarzavat fiert si ardei, cu stir, tocate, pentru ciorba cu samnatana degresata

Cand toate sunt patrunse, se intrerupe fierberea si se adauga leusteanul si cimbrul de gradina, spalate si tocate fin.

spalate si tocate, adaugate pentru ciorba de stir cu smatana degresata

Se amesteca, apoi se acopera vasul pentru ca leustenul si cimbrul sa-si reverse aromele si sa marcheze gustul ciorbei. Cand se serveste, se adauga dupa gust, in fiecare portie, lamaie si smantana, care fiind degresata nu se va omogeniza complet la amestecare.

ciorba de amarant (stir), cu smantana degresata

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *