CIORBA CU VERDETURI DE PRIMAVARA, OREZ BASMATI SI SALBATIC

aprilie 10, 2021 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba cu verdeturi de primavara, orez basmati si salbatic, cu lapte de orez

Detoxifianta si energizanta, gatita fara adaos de grasimi,  aceasta ciorba este idelala pentru refacerea sangelui dupa anotimpul zapezilor.

INGREDIENTE:

– 65 g de orez basmati si salbatic (comercializat in proportii standard)
– 2 legaturi de ceapa verde
– 2 legaturi de loboda
– un manunchi de urzici
– un manunchi de spanac
– 500 ml bors de putina
– o legatura de leustean verde
– o lingurita de coriandru macinat
– 3 linguri lapte de orez / portie (optional)
– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se se spala orezul basmati si salbatic in multe ape, apoi se fierbe in apa de 3 ori volumul sau. Dupa ce clocoteste cateva secunde, se intrerupe fierberea si se acopera vasul in care a fiert pentru cca 20 de minute. In acest mod, bobul de orez se hidrateaza lent si omogen. Intre timp se spala bine, in multe ape si se curata de impuritati verdeturile si firele de loboda.

ingrediente pentru ciorba cu verdeturi de primavara, orez basmati si salbatic

Ceapa verde se taie rondele marunte, se pune la fiert, apoi urmand pe rand, mai intai urzicile, loboda si spanacul, toate tocate marunt. Se intrerupe fierberea, se adauga coriandrul si borsul, fara a-l clocoti, pentru a-i valorifica nutrientii, apoi se lasa vasul acoperit, pana scade temperatura, cat sa poata fi consumata. Se adauga si leusteanul maruntit, se amesteca si se potriveste de sare.

ciorba cu verdeturi de primavara, orez basmati si salbatic

Pentru cine doreste, poate adauga lapte de orez, astfel devinind usor cremoasa.

ciorba cu verdeturi de primavara, orez basmati si salbatic, cu lapte de orez

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *