CIORBA CU PULPA DE OAIE SI HRISCA

februarie 6, 2014 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba din pulpa de oaie, cu hrisca

O ciorba cu gust special, o imbinare de parfumuri specifice si de valorosi nutrienti.

INGREDIENTE:

–          500 gr pulpa de oaie

–          doi morcovi

–          o ceapa

–          o radacina de telina

–          o radacina de patrunjel

–          2 ardei grasi (am folosit conservati, cu sare)

–          50 gr hrisca

–          o legatura de leustean (am folosit uscat)

–          suc de lamaie, dupa gust

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala, se portioneaza pulpa de oaie, apoi se fierbe, se spumuieste si se lasa la foc mic, sa se patrunda. Intr-un vas se toarna o cana din lichidul ciorbei, in care se lasa la hidratat hrisca curatata si spalata, cam o jumatate de ora.

boabe de hrisca la hidratat, in supa de oaie

Intre timp se curata ceapa, morcovii, radacinile de telina si de patrunjel, se toaca, impreuna cu ardeii conservati si se adauga la fiert peste carnea de oaie. Cand toate ingredientele sunt patrunse, se adauga boabele de hrisca.

pulpa de oaie,morcovi,ceapa,ardei,telina,radacina de patrunjel,hrisca, in ciorba

Se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se interupe fierberea si se lasa acoperita 20 de minute, pentru a se patrunde si hrisca. Se adauga leusteanul tocat, apoi sucul de lamaie, se potriveste de sare si se poate consuma.

ciorba din pulpa de oaie, cu hrisca

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *