O ciorba cu gust special, o imbinare de parfumuri specifice si de valorosi nutrienti.
INGREDIENTE:
– 500 gr pulpa de oaie
– doi morcovi
– o ceapa
– o radacina de telina
– o radacina de patrunjel
– 2 ardei grasi (am folosit conservati, cu sare)
– 50 gr hrisca
– o legatura de leustean (am folosit uscat)
– suc de lamaie, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala, se portioneaza pulpa de oaie, apoi se fierbe, se spumuieste si se lasa la foc mic, sa se patrunda. Intr-un vas se toarna o cana din lichidul ciorbei, in care se lasa la hidratat hrisca curatata si spalata, cam o jumatate de ora.
Intre timp se curata ceapa, morcovii, radacinile de telina si de patrunjel, se toaca, impreuna cu ardeii conservati si se adauga la fiert peste carnea de oaie. Cand toate ingredientele sunt patrunse, se adauga boabele de hrisca.
Se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se interupe fierberea si se lasa acoperita 20 de minute, pentru a se patrunde si hrisca. Se adauga leusteanul tocat, apoi sucul de lamaie, se potriveste de sare si se poate consuma.