O ciorba cu proteine vegetale din ciuperci, un veritabil inlocuitor al carnii si cu praz dulceag, bine copt, nutritiva si cu gust delicat.
INGREDIENTE:
– un morcov
– o ceapa
– o radacina de patrunjel
– o radacina de telina
– 300 gr praz
– 175 gr ciuperci
– 4 linguri de rosii in bulion
– o legatura de leustean verde
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– 120 gr smantana degresata (optional)
PREPARARE:
Se curate si se spala bine ceapa, morcovul si radacinile de telina si patrunjel, apoi se taie cuburi.
Se fierb in apa cu putina sare, iar intre timp se curata prazul si ardeiul, se spala bine si se toaca, iar ciupercile conservate se spala bine si se scurg.
Se pun si acestea la fiert, iar cand toate sunt patrunse, se adauga rosiile in bulion, cu leusteanul bine spalat si tocat marunt.
Dupa intreruperea fierberii, in functie de preferinta, se poate consuma cu adaos de ulei presat la rece,
sau cu smantana degresata.