CIORBA CU PRAZ SI CIUPERCI

octombrie 27, 2015 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba cu praz si ciuperci, cu smantana degresata

O ciorba cu proteine vegetale din ciuperci, un veritabil inlocuitor al carnii si cu praz dulceag, bine copt, nutritiva si  cu gust delicat.

INGREDIENTE:

– un morcov

– o ceapa

– o radacina de patrunjel

o radacina de telina

– 300 gr praz

– 175 gr ciuperci

– 4 linguri de rosii in bulion

– o legatura de leustean verde

– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece

– 120 gr smantana degresata (optional)

PREPARARE:

Se curate si se spala bine ceapa, morcovul si radacinile de telina si patrunjel, apoi se taie cuburi.

legume tocate, pentru ciorba de praz si ciuperci

Se fierb in apa cu putina sare, iar intre timp se curata prazul si ardeiul, se spala bine si se toaca, iar ciupercile conservate se spala bine si se scurg.

praz,ciuperci si ardei, pentru ciorba cu praz si ciuperci

Se pun si acestea la fiert, iar cand toate sunt patrunse, se adauga rosiile in bulion, cu leusteanul bine spalat si tocat marunt.

leustean si rosii, pentru ciorba cu praz si ciuperci

Dupa intreruperea fierberii, in functie de preferinta, se poate consuma cu adaos de ulei presat la rece,

ciorba cu praz si ciuperci, cu ulei de floarea soarelui, presat la rece

 sau cu smantana degresata.

ciorba cu praz si ciuperci, cu smantana degresata

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *