O ciorba cu proteine vegetale, din ciuperci brune champignon, un excelent inlocuitor al carnii, insotite de legume hranitoare, lamaie si leustean, pentru aroma si savoare.
INGREDIENTE :
– 500 mg ciuperci champignon, brune
– o ceapa
– 2 morcovi
– o felie de telina
– 2 ardei conservati
– o legatura de leustean uscat
– 2 linguri de ulei floarea soarelui, presat la rece
– lamaie, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala, se curata si se toaca ceapa, morcovii si telina, apoi se toaca si ardeii consrvati.
Se pun la fiert si intre timp se curata de impuritati si se spala ciupercile, se taie felii, in lungime, pentru aspect, apoi se adauga si ele la fiert.
Se lasa sa se patrunda, iar cand toate ingredientele sunt fierte, se potrivesc de sare, se intrerupe fierberea si se adauga leusteanul uscat bine maruntit, uleiul de floarea soarelui presat la rece, apoi sucul si feliile de lamaie, dupa gust.