CIORBA ACRA CU LEGUME, PLANTE VERZI SI CORCODUSE

iulie 26, 2021 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba acra cu legume, plante verzi si corcoduse

Excelenta pentru zile caniculare, aceasta ciorba, preparata astfel incat ingredientele sa-si conserve cat mai mult nutrientii, are un gust perfect, putand fi savurata si la temperatura camerei.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– 4-5 morcovi
– o radacina mica si proaspata, de telina
– un ardei (am folosit conservat, cu sare)
– o foaie de dafin
– 8-10 frunze de patlagina
– 2-3 tulpine tinere de loboda salbatica
– 8-10 frunze de papadie
– 3 tulpinite de stir
– o lingurita leustean uscat maruntit
– ½ lingurita pudra de piper negru
– o lingura de ulei de masline, extravirgin
– 2 cani de corcoduse, mai verzulii
– sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:
Se spala bine corcodusele si se fierb in 750 ml apa, pana se inmoaie, apoi se lasa la racit. Se spala bine morcovii si radacina de telina, apoi se curata, iar ceapa, se curata si se spala. Se toaca apoi aceste legume. Ardeiul (conservat), spalat de sare, se toaca de asemenea.

ingrediente pentru ciorba acra cu legume, plante verzi si corcoduse

Se fierb legumele si ardeiul pana se patrund, iar intre timp se spala bine toate frunzele verzi.

plante verzi pentru ciorba acra cu legume, plante verzi si corcoduse

Se maruntesc si se adauga si ele la fiert. Intre timp se strecoara corcodusele si se paseaza intr-o sita, sa se desprind pulpa de sambure.

separare pulpei de sambure, pentru piure acru de corcoduse

Se adauga pulpa in 500 ml din apa in care au fiert.

piure de corcoduse in apa in care au fiert, pentru acrit ciorba

Cand toate ingredeintele sunt fierte, se intrerupe fierberea si se adauga o cantitate dupa gust din pulpa de corcoduse diluata (restul se pastreaza la frigider pentru alte ciorbe). Se adauga si frunza de dafin, apoi se lasa ciorba acoperita, sa scada temperatura, astfel incat sa se poata adauga uleiul de masline presat la rece, leustenul uscat maruntit si pudra de piper. Se amesteca din nou si este gata. Se poate servi si fara lei, sau se poate adauga uleiul si dupa portionare, in functie de dorinta fiecaruia.

ciorba acra cu legume, plante verzi si corcoduse

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *