CIORBA ACRA, CU BROCCOLI SI TARHON

ianuarie 11, 2019 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba acra, cu broccoli si tarhon

O ciorba usoara, vegetariana, cu ingrediente de calitate si gust racoritor.

INGREDIENTE:

– o ceapa ( am folosit rosie)

– un morcov

– o radacina de pastranac

– o radacina de patrunjel

– ½ radacina de telina

– un ardei (am folosit conservat sanatos, cu sare, dupa reteta)

– un broccoli

– o lamaie

– 2 linguri de ulei vegetal presat la rece (am folosit de soia)

– tarhon macinat, dupa gust

– sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine radacinoasele, se curata ceapa si se spala , apoi se maruntesc  toate.

ingrediente pregatite pentru ciorba acra, cu broccoli si tarhon

Se fierb in apa, iar cand sunt usor patrunse, se adauga broccoli, bine spalat si desfacut in buchete mici, cat si ardeiul tocat.

broccoli si ardei, adaugate, la fiert, pentru ciorba acra, cu broccoli si tarhon

Se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se intrerupe fierberea si se lasa acoperita oala, pana cand scade temperatura atat cat sa poata fi servita ciorba, se adauga uleiul presat la rece, se potriveste de sare, apoi se portioneaza, urmand ca fiecare portie sa se asezoneze cu suc de lamaie si tarhon macinat, dupa gust.

ciorba acra, cu broccoli si tarhon

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *