O ciorba usoara, vegetariana, cu ingrediente de calitate si gust racoritor.
INGREDIENTE:
– o ceapa ( am folosit rosie)
– un morcov
– o radacina de pastranac
– o radacina de patrunjel
– ½ radacina de telina
– un ardei (am folosit conservat sanatos, cu sare, dupa reteta)
– un broccoli
– o lamaie
– 2 linguri de ulei vegetal presat la rece (am folosit de soia)
– tarhon macinat, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine radacinoasele, se curata ceapa si se spala , apoi se maruntesc toate.
Se fierb in apa, iar cand sunt usor patrunse, se adauga broccoli, bine spalat si desfacut in buchete mici, cat si ardeiul tocat.
Se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se intrerupe fierberea si se lasa acoperita oala, pana cand scade temperatura atat cat sa poata fi servita ciorba, se adauga uleiul presat la rece, se potriveste de sare, apoi se portioneaza, urmand ca fiecare portie sa se asezoneze cu suc de lamaie si tarhon macinat, dupa gust.