O reteta simpla, de baza, pentru ciocolata ideala, fara zahar si fara conservanti, cu ingrediente valoroase nutritiv si indulcita natural.
INGREDIENTE:
– 100 gr unt de cacao pur, obtinut prin presare la rece
– 75 gr pudra de roscove
– 75 gr miere de albine
– 40 ml apa plata, calduta (optional)
PREPARARE:
Se razuieste fin untul de cacao solidificat, apoi i se adauga pudra de roscove si mierea de albine.
Eu am folosit miere solidificata si am adaugat apa calduta, pentru ajutor in amestecarea ingredientelor (lasat mai mult timp la temperature camerei, untul de cacao devine emolient, iar daca mierea este lichida, nu mai este nevoie de adaosul de apa). Amestecul obtinut se inveleste in folie alimentara
si i se da o forma de tableta.
Se lasa o jumatate de ora la rece, apoi se portioneaza dupa preferinta.
Puteti avea rabdare sa lasati mai mult compozitia la temperatura camerei si s-o amestecati pana cand untul de cacao devine emolientnt, dar oricum in contact cu papielele gustative acesta da sens expresiei „se topeste in gura”!