Chiftelute fara gluten, aromate si hranitoare, preparate sanatos.
INGREDIENTE:
– 250 g orez brun
– 200 ml lapte de orez si cocos
– 2 smochine
– o lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
– 2 linguri suc de lamaie
– 40 g masline fara samburi (am folosit mix cu masline verzi)
– o lingura boia de ardei dulce
– ½ lingurita piper negru macinat
– o lingura patrunjel uscat
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala orezul, apoi se lasa la inmuiat 13 ore, impreuna cu smochinele, apoi se strecoara.
Se blenduiesc apoi cu un blender de mana si se adauga laptele de orez cu cocos, bicarbonatul stins cu sucul lamaiei si sarea.
Se adauga apoi si maslinele tocate marunt, boiau de ardei dulce, piperul macinat si patrunjelul uscat.
Se lasa compozitia o jumatate de ora pentru a se intrepatrund ingredientele, apoi se formateaza chiftelute. Puteti sa va umeziti mainile daca doriti sa aibe sprafata lina, eu am preferat sa le formatez grosier, isi arata mai bine consistenta.
Se introduc in cuptorul incins la 180 grade Celsius si se mentin cca 40 de minute.