CHIFTELE VEGETARIENE, CU MEI SI SUSAN

noiembrie 16, 2013 | CATEGORIA Aperitive

chiftele vegetariene cu mei si susan

Chiftele vegetariane  hranitoare, aromate si usor digerabile, cu mei, vestita cereala fara gluten, alaturata legumelor si mirodeniilor.

INGREDIENTE:

–         2 morcovi mici

–         o ceapa mare

–         100 gr mei decorticat

–         4 linguri seminte susan

–         o lingura ulei de masline extravirgin

–         o lingurita maghiran uscat

–         o lingurita boia de ardei dulce

–         patrunjel proaspat

–         sare neiodata, dupa gust

–         piper negru macinat, dupa gust

 

PREPARARE:

Meiul se curata de impuritati, daca este cazul si se spala bine.

mei ales si spalat

Se fierbe  intr-o cantitate de apa dubla fata de volumul sau, cam 15  minute, apoi se strecoara si se lasa la scurs. Intre timp, morcovii si ceapa se spala, se curata, se rad pe razatoarea mare si se fierb in apa, pana cand sunt patrunsi si apa scade. Susanul se marunteste in rasnita de cafea, iar patrunjelul se spala si se toaca. Se adauga peste meiul scurs  morcovii si ceapa, susanul, boiaua de ardei dulce, maghiranul, uleiul de masline extravirgin, patrunjelul, sarea si piperul.

mei fiert, morcovi si ceapa fierte, patrunjel, boia, sare, piper, maghiran, pentru chiftele

Se amesteca bine toate aceste ingrediente, apoi se formateaza chiftelele. Se tapeteaza tava de cuptor cu hartie de copt si se amplaseaza chiftelele.

chftele vegetariene cu mei, susan, legume si mirodenii

Se introduc in cuptorul incins  si se lasa la 150 grade C, cam 12 minute pe o parte si 5 minute pe cealalata. Se consuma fierbinti sau reci,  sunt la fel de grozave.

chftele vegetariene cu mei, susan, legume si mirodenii, scoase din cuptor

chftele vegetariene cu mei, susan, legume si mirodenii

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *