Chiftele vegetariane hranitoare, aromate si usor digerabile, cu mei, vestita cereala fara gluten, alaturata legumelor si mirodeniilor.
INGREDIENTE:
– 2 morcovi mici
– o ceapa mare
– 100 gr mei decorticat
– 4 linguri seminte susan
– o lingura ulei de masline extravirgin
– o lingurita maghiran uscat
– o lingurita boia de ardei dulce
– patrunjel proaspat
– sare neiodata, dupa gust
– piper negru macinat, dupa gust
PREPARARE:
Meiul se curata de impuritati, daca este cazul si se spala bine.
Se fierbe intr-o cantitate de apa dubla fata de volumul sau, cam 15 minute, apoi se strecoara si se lasa la scurs. Intre timp, morcovii si ceapa se spala, se curata, se rad pe razatoarea mare si se fierb in apa, pana cand sunt patrunsi si apa scade. Susanul se marunteste in rasnita de cafea, iar patrunjelul se spala si se toaca. Se adauga peste meiul scurs morcovii si ceapa, susanul, boiaua de ardei dulce, maghiranul, uleiul de masline extravirgin, patrunjelul, sarea si piperul.
Se amesteca bine toate aceste ingrediente, apoi se formateaza chiftelele. Se tapeteaza tava de cuptor cu hartie de copt si se amplaseaza chiftelele.
Se introduc in cuptorul incins si se lasa la 150 grade C, cam 12 minute pe o parte si 5 minute pe cealalata. Se consuma fierbinti sau reci, sunt la fel de grozave.
Nu stiu cum de ti-au iesit cheftelele astea ca ale mele nu s-au legat deloc
Talcul este sa scurgi bine meiul. Mai incerca, sunt excelente. Lasa-le in cuptor la temperature potrivita, sa se „usuce” in timp.
Sunt excelente !
Da, merci de vizita !
daca nu avem rasnita de cafea cum maruntim semintele?
Se pun semintele intr-o punga de plastic si se maruntesc prin baoaie usoara cu un batator se snitele sau cu un sucitor.