Chiftele nutritive, fara gluten, excelente ca gust, de savurat simple sau asezonate.
INGREDIENTE:
– 200 g linte verde
– o ceapa
– ½ legatura de patrunjel verde
– ½ lingurita piper
– ½ lingurita boia de ardei dulce
– sare neiodata, dupa gust
Pentru liantul vegetal:
– o lingura (rasa) seminte de chia
– 3 linguri apa
PREPARARE:
Se spala bine lintea si se fierbe in apa pana se patrunde, apoi se strecoara. Dupa racire se plaseaza in robotul de bucatarie. Se pregateste liantul vegetal dupa reteta (am adaugat doar 3 linguri de apa, sa fie mai vascos). Intre timp, se curata si se spala ceapa, se razuieste grosier si se scurge de suc, apoi se alatura lintei in robot. Se adauga si liantul vegetal, apoi boiaua, piperul negru si patrunjelul bine spalat si tocat.
Se amesteca, se potriveste compozitia de sare si se formateaza chiftelele, care se plaseaza in tava de aragaz pe hartie de copt.
Se coc in cuptorul incins la 180 grade, cca 10-15 minute. Se servesc calde sau reci, asezonate cu rosii si marar sau cu alte ingrediente, dupa preferinta.