CHIFTELE VEGANE, CU TELINA, AMARANT SI MIRODENII

septembrie 9, 2019 | CATEGORIA Retete de Sarbatori

chiftele vegane, cu telina, amarant si mirodenii

Chiftele vegane, proteice, fara gluten, hranitoare si aromate.

INGREDIENTE:

– o telina (aproximativ 250 g)
– o ceapa (aproximativ 100 g)
– 75 gr seminte de amarant
– 1 lingura seminte crude de dovleac
– o lingura boia de ardei dulce
– o lingura marar uscat
– 2 linguri patrunjel uscat
– sare neiodata, dupa gust
– piper negru macinat, dupa gust

PREPARARE:

Se spala bobitele de amarant si se fierb in apa, de 3 ori volumul lor, cca 5-6 minute, apoi se lasa vasul acoperit sa se raceasca, timp in care amarantul se inmoaie, isi sporeste volumul si devine usor gelatinos. Se rasnesc semintele de dovleac, se curata ceapa, se spala bine telina si se razuieste fin.

amaranth fiert si alte ingrediente pentru chiftele vegane cu telina, amarant si mirodenii

Se razuieste grosier ceapa si se scurge de suc, apoi se plaseaza toate acestea intr-un bol. Se adauga boiaua de ardei dulce, patrunjelul, mararul si piperul negru.

compozitie pentru chiftele vegane, cu telina, amarant si mirodenii

Se amesteca bine si se potriveste amestecul de sare, apoi se formateaza chiftele ce ar fi minunat daca s-ar plasa intr-un deshidrator, in cazul acesta reteta ar fi semiraw, ceea ce i-ar conferi calitate superioara, dar se pot plasa si pe hartie de copt pe gratarul cuptorului.

chiftele vegane, cu telina, amarant si mirodenii, formatate, pentru cuptor

 

Se lasa cca 15 minute in cuptorul incins la 150 de grade Celsius, apoi se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca, pe gratar, fara hartia de copt. Se consuma ca atare sau cu diverse sosuri.

chiftele vegane, cu telina, amarant si mirodenii

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *