Chiftele consistente, hranitoare si aromate, bogate in proteine vegetale de calitate.
INGREDIENTE:
– 175 g boabe de naut
– o lingura de seminte de chia
– ½ lingurita de boia de ardei dulce
– ½ lingurita de piper negru macinat
– ½ legatura de marar verde
– 3 frunze de telina
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se lasa la inmuiat boabele de naut, la rece, cca 24 de ore.
Se strecoara apoi si se blenduiesc cu un blender de mana, pana se obtine o pasta. Se hidrateaza o jumatate de ora semintele de chia in 100 ml apa, apoi se adauga nautului.
Se mai adauga si boiaua de ardei dulce, piperul macinat, mararul cat si frunzele de telina, bine spalate si tocate fin. Se amesteca totul, se potriveste amestecul de sare, apoi se formateaza bile in palma, care apoi se tesesc si se aseaza pe hartie de copt, in tava de la cuptor.
Se coc pe ambele parti pana cand se rumenesc usor.