O modalitate de a consuma ingedientele in stare cruda, cu maximum de nutrienti nealterati, faina de cocos fiind un liant foarte reusit, chiar daca are ceva grasimi saturate, aceste chiftele sunt de preferat celor cu grasime animala, fripte in ulei cu hidrocarburi nocive.
INGREDIENTE (ptr. cca 12 bucati):
– 100 g faina de cocos
– 85 g morcovi
– 85 g ceapa
– 2 linguri fulgi de drojdie inactiva
– o lingura de ghimbir macinat
– o lingurita boia de ardei dulce
– o lingurita de ienibahar macinat
– o lamaie
– marar verde
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se aduna ingredientele pentru reteta, se spala morcovul, se curata ceapa si se spala, apoi se razuiesc: morcovul fin, iar ceapa grosier.
Sucul si pulpa lamaiei, cat si mararul bine spalat si tocat fin se adauga restului de ingrediente (morcovul si ceapa razuite, fulgii de drojdie inactiva, faina de cocos, boiaua de ardei dulce, ienibaharul macinat si pudra de ghimbir).Se amesteca bine, se potrivesc de sare , se amesteca din nou si e lasa cca o jumatate de ora sa se formeze un aluat omogen, din care se formateaza chiftelele.
Se servesc simple, ca atare sau cu diverse sosuri.