CHIFTELE RAW VEGANE, CU FAINA DE COCOS, MORCOVI SI MIRODENII

februarie 24, 2020 | CATEGORIA Aperitive

chiftele raw vegane, cu faina de cocos, morcovi si mirodenii

O modalitate de a consuma ingedientele in stare cruda, cu maximum de nutrienti nealterati, faina de cocos fiind un liant foarte reusit, chiar daca are ceva grasimi saturate, aceste chiftele sunt de preferat celor cu grasime animala, fripte in ulei cu hidrocarburi nocive.

INGREDIENTE (ptr. cca 12 bucati):

– 100 g faina de cocos
– 85 g morcovi
– 85 g ceapa
– 2 linguri fulgi de drojdie inactiva
– o lingura de ghimbir macinat
– o lingurita boia de ardei dulce
– o lingurita de ienibahar macinat
– o lamaie
– marar verde
– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se aduna ingredientele pentru reteta, se spala morcovul, se curata ceapa si se spala, apoi se razuiesc: morcovul fin, iar ceapa grosier.

ingrediente pentru chiftele raw vegane, cu faina de cocos, morcovi si mirodenii

Sucul si pulpa lamaiei, cat si mararul bine spalat si tocat fin se adauga restului de ingrediente (morcovul si ceapa razuite, fulgii de drojdie inactiva, faina de cocos, boiaua de ardei dulce, ienibaharul macinat si pudra de ghimbir).Se amesteca bine, se potrivesc de sare , se amesteca din nou si e lasa cca o jumatate de ora sa se formeze un aluat omogen, din care se formateaza chiftelele.

aluat pentru chiftele raw vegane, cu faina de cocos, morcovi si mirodenii

Se servesc simple, ca atare sau cu diverse sosuri.

chiftele raw vegane, cu faina de cocos, morcovi si mirodenii

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *