CHIFTELE DE FASOLE BOABE, CU PASAT SI MIRODENII

iunie 23, 2016 | CATEGORIA Aperitive

chiftele de fasole boabe, cu porumb si mirodenii

O reteta ce asociaza excelent amidonul cu leguminoasele, respectiv porumbul cu fasolea, pentru o digestie corecta, completa, gustul fiind potentat de mirodeniile adaugate, care aduc si un surplus de nutrienti.

INGREDIENTE:

–       250 gr boabe de fasole alba

–       2 foi de dafin

–       o lingura de cimbru macinat

–       o lingura de tarhon macinat

–       5 linguri de pasat (malai grosier)

–       sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:

Se spala bine boabele de fasole, se lasa in apa pentru hidratare, cca 2 ore, in scopul fierberii mai rapide, se fierb in apa multa cu o foaie de dafin, pana se patrund, apoi se scurg de apa in care au fiert, iar dupa racire se plaseaza in robotul cu lama in S si se amesteca.

fasole alba boabe, pentru chiftele cu porumb si mirodenii

Se amesteca pana se omogenizeaza bine si boabele devin o pasta, care apoi se asezoneaza cu pasatul, cu cimbrul si cu tarhonul, macinate.

fasole alba boabe fiarta si pasata, cu porumb si mirodenii, pentru chiftele

Se amesteca, se potrivesc de sare, apoi se formateaza chiftele, in palma, care se pot consuma simple, sau asociate cu patrunjel verde, rosii, ardei si alte legume si verdeturi.

chiftele de fasole boabe, cu porumb si mirodenii

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *