O reteta ce asociaza excelent amidonul cu leguminoasele, respectiv porumbul cu fasolea, pentru o digestie corecta, completa, gustul fiind potentat de mirodeniile adaugate, care aduc si un surplus de nutrienti.
INGREDIENTE:
– 250 gr boabe de fasole alba
– 2 foi de dafin
– o lingura de cimbru macinat
– o lingura de tarhon macinat
– 5 linguri de pasat (malai grosier)
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine boabele de fasole, se lasa in apa pentru hidratare, cca 2 ore, in scopul fierberii mai rapide, se fierb in apa multa cu o foaie de dafin, pana se patrund, apoi se scurg de apa in care au fiert, iar dupa racire se plaseaza in robotul cu lama in S si se amesteca.
Se amesteca pana se omogenizeaza bine si boabele devin o pasta, care apoi se asezoneaza cu pasatul, cu cimbrul si cu tarhonul, macinate.
Se amesteca, se potrivesc de sare, apoi se formateaza chiftele, in palma, care se pot consuma simple, sau asociate cu patrunjel verde, rosii, ardei si alte legume si verdeturi.
Buna seara. Unde as putea gasi pasat? Poate in piata?