O reteta hranitoare si gustoasa, ce poate fi consumata si de catre copiii de peste un an, pregatita cu ingrediente asociate sanatos, coapte fara adaos de ulei.
INGREDIENTE:
– 450 gr file de pangasius (cantarit decongelat si bine scurs)
– 2 cepe
– ½ legatura de marar
– o lingurita de boia de ardei dulce
– ½ lingurita de ghimbir macinat
– ½ lingurita de ienibahar
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine fileul de pangasius, se decongeleaza si se lasa la scurs in frigider, de seara pana dimineata. Apoi se toaca in masina de tocat.
Cepele, curatate si spalate se pot toca fin la cutit, sau tot prin masina de tocat, daca doriti o compozitie mai fina. Se adauga apoi sarea, boiaua de ardei dulce, ghimbirul, ienibaharul, apoi mararul bine spalat si tocat fin.
Se amesteca bine compozitia, care este foarte legata, datorita pestelui bine scurs, apoi cu mana umezita, se formateaza chiftelele, care se aseaza in tava pentru cuptor, pe hartie de copt.
Se lasa la temperatura moderata, pana se patrund si se rumenesc. Se pot servi ca atare sau stropite cu suc de lamaie.