O reteta ce asociaza dulcetii fructului cherimoya, gustul usor acrisor al pudrei de sumac si parfumul intens al prafului de scortisoara, intr-o imbinare perfecta.
INGREDIENTE:
– un fruct cherimoya
– un praf pudra de sumac
– un praf pudra de scortisoara
PREPARARE:
Se taie in jumatati fructul cherimoya.
Se indeparteaza semintele si se scobeste miezul, care apoi se asezonaza cu pudrele de sumac si de scortisoara.
Fructul meu cumparat dintr-un supermarket se vede ca a fost demult cules, intrucat si-a pierdut din prospetime (cam asta este dezavanajul comercializarii fructelor din regiuni indepartate: stau mult in mijloacele de transport si in rafturi, inainte de a fi consumate, iar coaja lor poate fi acoperita cu produse chimice de conservare, nocive sanatatii daca nu sunt corect indepartate, prin curatatea cojii sau prin cufundarea timp de 10 minute in apa cu bicarbonat de sodiu/o lingurita la 200 ml apa).
Ideea insa este ca orice fructasezonat cu mirodenii se imbogateste in nutrienti, miresma si gust.