CHERIMOYA CU PUDRA DE SUMAC SI DE SCORTISOARA

februarie 17, 2022 | CATEGORIA Dulciuri

 

cherimoya, cu pudra de sumac si scortisoara

O reteta ce asociaza dulcetii fructului cherimoya, gustul usor acrisor al pudrei de sumac si parfumul intens al prafului de scortisoara, intr-o imbinare perfecta.
INGREDIENTE:
– un fruct cherimoya
– un praf pudra de sumac
– un praf pudra de scortisoara

PREPARARE:
Se taie in jumatati fructul cherimoya.

ingrediente pentru cherimoya, cu pudra de sumac si de scortisoara

Se indeparteaza semintele si se scobeste miezul, care apoi se asezonaza cu pudrele de sumac si de scortisoara.

cherimoya, cu pudra de sumac si scortisoara

Fructul meu cumparat dintr-un supermarket se vede ca a fost demult cules, intrucat si-a pierdut din prospetime (cam asta este dezavanajul comercializarii fructelor din regiuni indepartate: stau mult in mijloacele de transport si in rafturi, inainte de a fi consumate, iar coaja lor poate fi acoperita cu produse chimice de conservare, nocive sanatatii daca nu sunt corect indepartate, prin curatatea cojii sau prin cufundarea timp de 10 minute in apa cu bicarbonat de sodiu/o lingurita la 200 ml apa).

Ideea insa este ca orice fructasezonat cu mirodenii se imbogateste in nutrienti, miresma si gust.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *