Un dulce cu super gust, fara riscuri pentru sanatate, bogat in fitonutrienti, o incantare pentru clipe de ragaz.
INGREDIENTE:
Baza:
– 200 g migdale
– 150 g smochine
– o lamaie
Crema alba, de caju:
– 200 g caju crud
– o lingura de miere de rapita
– ¼ baton vanilie
– 2 linguri suc lamaie
– 35 ml apa
Crema de afine:
– 1/3 din crema alba, de caju
– 125 g afine
– 20 g fulgi cocos
Pentru garnisit
– 125 g afine
PREPARARE:
Se lasa la hidratat alunele de caju, peste noapte. Se aduna in robot migdalele, smochinele, jumatate din coaja de lamaie razuita fin si sucul acesteia.
Se maruntesc pana se obtine o compozitie omogena, lipicioasa, care se modeleaza intr-un inel culinar, cu baza tapetata cu hartie antiaderenta.
Pentru crema alba se aduna in blender alunele de caju hidratate, mierea de rapita, semintele batonului de vanilie si sucul lamaiei.
Se adauga apa, apoi se blenduiesc toate. Doua treimi din aceasta crema, se astern peste blatul din inelul culinar, iar o treime din crema alba se plaseaza in blender alaturi de afine si fulgii de cocos.
Se blenduiesc si acestea, apoi crema obtinuta se adauga peste crema alba. Tortul astfel obtinut, se pastreaza la frigider minim o jumatate de ora. Se garnisete apoi cu afinele proaspete.
Buna. Ce diametru are inelul? Multumesc, Irina
Buna ziua! Am ales sa fac si eu reteta pentru ca aveam toate ingredientele la indemana.
Am folosit smochine proapete – si am pus mai multe. AM ales o tava mare asa am avut doar un strat de crema. Acum este la frigider, insa din ce am gustat este senzationala!
Buna seara ! Multumesc cu intarziere de vizita si apreciere !