CHEESECAKE CU PRANZA PILOS, SCORTISOARA SI CIOCOLATA NEAGRA

martie 1, 2014 | CATEGORIA Dulciuri

cheesecake cu branza Pilos, scortisoara si ciocolata neagra

Este o reteta cu branza cremoasa, imbogatita cu scortisoara, coaja de lamaie si ciocolata neagra, fara gelatina si faina, naturala si nutritiva, delicioasa.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

–         270 gr biscuiti digestivi, cu scortisoara

–         25 gr ulei de cocos

–         45 gr ciocolata neagra, pura, 75% cacao

Pentru crema:

–         1 kg branza de vaci Pilos, pentru prajituri

–         2 linguri scortisoara

–         30 gr ciocolata neagra, pura

–         coaja unei lamai

–         4 linguri de zahar brun

 

PREPARARE:

Ciocolata si untul de cocos se topesc in bain-marie, sau intr-un bol, la cuptor, iar intre timp se farama biscuitii digestivi, grosier. Se toarna apoi ciocolata si untul de cocos peste biscuiti.

biscuiti digestivi, unt de cocos, ciocolata negara, pentru blat de cheescake

Se framanta amestecul, se omogenizeaza si se preseaza intr-o forma cu pereti detasabili, un inel culinar, cu diametrul de 24 cm.

blat din biscuiti digestivi, unt de cocos, ciocolata negara, pentru cheesecake

Blatul astfel obtinut se plaseaza la frigider, cat timp se prepara crema. Peste branza cremoasa Pilos, pentru prajituri, se adauga pudra de scortisoara, coaja de lamaie, ciocolata neagra rasa fin si zaharul brun rasnit pudra.

branza Pilos, scortisoara, ciocolata negara, zahar brun si coaja de lamaie, pentrucrema  cheesecake

Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se intrepatrund aromele, apoi se plaseaza in inelul culinar peste blatul de biscuiti.Se introduce cheesecake-ul astfel obtinut la congelator pentru o ora, apoi dupa ce se desface din inelul culinar, se presara putina ciocolata rasa pe deasupra, pentru aspect.

cheesecake cu branza Pilos, scortisoara si ciocolata neagra

Se portioneaza apoi si se savureaza cu pofta .

cheesecake cu branza Pilos, scortisoara si ciocolata neagra

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *