CHEC VEGETARIAN, CU MENTA SI MAC

martie 22, 2014 | CATEGORIA Uncategorized

chec vegetarian, cu menta si mac, portionat

O reteta comod de pregatit, cu ingrediente sanatoase, foarte gustoasa, cu arome intense de menta si lamaie, in plus, cu seminte de mac, pentru relaxare.

INGREDIENTE:

–         2 si ½ cani de faina dietetica, din macinis integral de grau

–         ½ cana de seminte de mac

–         ¼ cana de menta uscata, maruntita

–         1 cana de zahar brun (plus 2 linguri pentru pudrat)

–         1 si ½ cani de apa minerala

–         ½ cescuta de ulei de masline, extravirgin

–         1 lingura de bicarbonat de sodiu

–         2 linguri de suc de lamaie

–         coaja rasa a unei lamai

 

PREPARARE:

Intr-un bol, se toarna apa minerala, apoi se adauga zaharul si uleiul.

apa minerala, zahar brun si ulei de masline, pentru chec

Se amesteca, pentru a incepe sa se topeasca zaharul. In alt bol se adauga faina integrala, menta maruntita, semintele de mac, coaja de lamaie  si bicarbonatul stins cu sucul de lamaie.

seminte de mac, menta maruntita, coaja de lamaie, faina ditetica integrala, bicarbonat, suc de lamaie, pentru chec

Se amesteca si aceste ingrediente, apoi se adauga peste cele lichide si se amesteca pentru omogenizare. Se tapeteaza cu ulei si faina forma de chec, apoi se toarna compozitia in forma.

aluat pentru chec vegetarian cu menta si mac

Se introduce in cuptorul incins, se lasa cateva minute, apoi se scade temperatura cam la 130 de grade C si se lasa la aceasta temperatura cca 45 minute. Se verifica daca este patruns si cand este copt se intrerupe sursa de caldura si se mai lasa in cuptor cateva minute, sa se raceasca treptat, pentru a fi mai usor de extras din forma. Dupa racire, se pudreaza cu zahar si se portioneaza, este pufos si foarte aromat.

chec vegetarian, cu menta si mac

chec vegetarian, cu menta si mac, portionat

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *