O reteta cu ingrediente vegetariene, asociate corect, cu zahar brut in cantitate moderata si grasimi sanatoase.
INGREDIENTE:
– 2 ½ cani faina dietetica din macinis integral de grau
– 2 cani fulgi de nuca de cocos
– 1 ½ cana de apa minerala
– ½ cana zahar brut
– ¼ cescuta de ulei de rapita, presat la rece
– o lingurita de bicarbonatde sodiu, alimentar
– o lamaie cu coaja groasa
PREPARARE:
Se rade lamaie, apoi intr-un bol se aduna faina, fulgii de nuca de cocos, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu sucul lamaiei.
In alt bol se toarna apa minerala, se adauga zaharul, apoi uleiul de rapita si se amesteca putin.
Peste ingredientele din primul bol se adauga cele din al doilea, se amesteca pentru omogenizare si se obtine o compozitie mai apropiata de starea solida, care se plaseaza in forma de copt (eu am folosit una din silicon).
Se introduce in cuptorul incins si se mentine la 150 de grade C, pana se patrunde bine. Este indicat sa se lase sa se raceasca odata cu cuptorul, apoi se poate pudra cu zahar pudra brut.
Se taie dupa racire (pe cel din imagine l-am pudrat si taiat caldut, dar oricum a fost excelent).