CHEC CUBURI, CU FULGI DE OVAZ SI PUDRA DE ROSCOVE

noiembrie 6, 2013 | CATEGORIA Dulciuri

  chec cuburi, cu fulgi de ovaz si pudra de roscove, detaliu 

Un dulce usor, dupa retete traditionale, pregatit in maniera sanatoasa, din ingrediente alese cu grija. Chiar daca imbina carbohidrati cu proteine, consumat cu prudenta de catre un organism odihnit, va fi usor digerat. Este consistent si aromat.

 INGREDIENTE:

 –         125 gr faina dietetica din macinis integral

–         50 gr fulgi de ovaz

–         3 oua

–         3 linguri zahar brun

–         2 lingurite bicarbonat

–         2 linguri suc de lamaie

–         coaja rasa a unei lamai

–         semintele a 2,5 cm de pastaie de vanilie

–         150 gr iaurt dietetic

–         2 linguri ulei de rapita

–         3 linguri pudra de roscovere, dintre care una, pentru pudrat

–         un praf de sare

PREPARARE: 

    Se separa albusurile de galbenusuri, urmand sa adaugam zaharul brun peste galbenusuri.

galbenusuri cu zahar brun, pentru chec cuburi

Mixam aceste ingrediente, pana se dizolva zaharul, se deschide ansamblul la culoare si se formeaza bule, la suprafata. Adaugam apoi faina integrala si fulgii de ovaz.

galbenusuri cu zahar brun, fulgi de ovaz si faina integrala, pentru chec cuburi

Amestecam putin si adaugam iaurtul, bicarbonatul stins cu sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie, uleiul de rapita si semintele pastaii de vanilie.

galbenusuri cu zahar brun, fulgi de ovaz si faina integrala, vanilie,suc si coaja de lamaie,iaurt,ulei,bicarbonat,pentru chec cuburi

Se amesteca toate pentru omogenizare, apoi se adauga albusurile batute spuma, cu un praf de sare.

ingrediente amestecate pentru omogenizare si albus spuma, adaugat, pentru chec cuburi

Amestecam iarasi si separam aproximativ jumatate din cantitate, peste care adaugam pudra de roscove. Intr-un vas tapetat cu hartie de copt, se toarna prima jumatate din cantitate, apoi a doua jumatate in zigzag, sau imbinanadu-le dupa in model oarecare, cu ajutorul unei spatule.

aluat bicolor, pentru chec cuburi, cu fulgi de ovaz si pudra de roscove

Se introduce vasul in cuptorul incins, urmand ca dupa 3 minute sa se reduca temperatura la 150 de grade C, lasand-o asa cam 20 de minute, urmarind compozitia fara sa deschidem usa cuptorului, pentru a nu risca sa se lase. Dupa ce s-a copt, intrerupem sursa de caldura si lasam sa se raceasca odata cu cuptorul. Scoatem checul astfel rezultat si-l taiem cuburi, peste care presaram pudra de roscove. Sunt delicioase si consistente.

chec cuburi, cu fulgi de ovaz si pudra de roscove

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *