Este un chec rapid, cu ingrediente nutritive si aromate, un mod placut de a consuma semintele de quinoa si pudra de roscove.
INGREDIENTE:
– 2 cani si jumatate de faina dietetica,din macinis integral de grau
– o jumatate de cana pudra de quinoa (din seminte rasnite)
– ¼ cani de pudra de roscove
– o cana zahar brun
– o cana si jumatate de apa minerala
– ½ cescuta de ulei de masline extravirgin
– o lingura de bicarbonate de sodiu
– coaja rasa a 2 portocale
– 2 linguri suc de lamaie
Glazura:
– 3 linguri de pudra de quinoa
– 3 linguri de miere de albine
PREPARARE:
Intr-un bol se toarna zaharul, apoi uleiul de masline si apa minerala.
Se amesteca bine cu telul, pana se topeste aproape complet zaharul. In alt bol se presara faina, apoi pudra de quinoa, bicarbonatul stins cu sucul de lamaie si coaja de portocale.
Se amesteca si aceste ingrediente, apoi se toarna peste ele ingredientele lichide, din primul bol. Se amesteca totul pentru omogenizare si pentru intrepatrunderea aromelor, obtanandu-se un aluat moale, din care se separa cateva linguri, ce se amesteca cu pudra de roscove. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma de bunt cake, care ajuta coacerea perfecta, fara ca aluatul sa cada la mijloc, dupa coacere. Se toarna in forma mai intai primul aluat, apoi cel amestecat cu pudra de roscove.
Se introduce forma in cuptorul incins la 180 grade C, se micsoreaza temperatura la moderat si se pastreaza la aceasta temeratura, pana se coace, in jur de 45 de minute. Intre timp se pregateste glazura, turnanad mierea peste pudra de quinoa.
Se mesteca, iar dupa ce checul s-a copt, se scoate din cuptor, se asteapta sa se aceasca putin, apoi se toarna glazura.final este bine sa se felieze, dupa ce -a racit complet, pentru a avea o sectiune frumoasa. Eu m-am grabit un pic, dar oricum a fost delicios !!!