CHEC CIRCULAR VEGETARIAN, CU PUDRA DE ROSCOVE SI QUINOA

februarie 19, 2014 | CATEGORIA Dulciuri

chec circular vegetarian cu pudra de roscove si quinoa

Este un chec rapid, cu ingrediente nutritive si aromate, un mod placut de a consuma semintele de quinoa si pudra de roscove.

INGREDIENTE:

–         2 cani si jumatate de faina dietetica,din macinis integral de grau

–         o jumatate de cana pudra de quinoa (din seminte rasnite)

–         ¼ cani de pudra de roscove

–         o cana zahar brun

–         o cana si jumatate de apa minerala

–         ½ cescuta de ulei de masline extravirgin

–         o lingura de bicarbonate de sodiu

–         coaja rasa a 2 portocale

–         2 linguri suc de lamaie

Glazura:

–       3 linguri de pudra de quinoa

–       3 linguri de miere de albine

 

PREPARARE:

Intr-un bol se toarna zaharul, apoi uleiul de masline si apa minerala.

zahar brun, apa minerala, ulei de masline extravirgin, pentru chec

Se amesteca bine cu telul, pana se topeste aproape complet zaharul. In alt bol se presara faina, apoi pudra de quinoa, bicarbonatul stins cu sucul de lamaie si coaja de portocale.

faina integrala, pudra de quinoa, bicarbonat, suc de lamaie, coaja de portocala, pentru chec

Se amesteca si aceste ingrediente, apoi se toarna peste ele ingredientele lichide, din primul bol. Se amesteca totul pentru omogenizare si pentru intrepatrunderea aromelor, obtanandu-se un aluat moale, din care se separa cateva linguri, ce se amesteca cu pudra de roscove. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma de bunt cake, care ajuta coacerea perfecta, fara ca aluatul sa cada la mijloc, dupa coacere. Se toarna in forma mai intai primul aluat, apoi cel amestecat cu pudra de roscove.

aluat cu quinoa si cu pudra de roscove, pentru chec circular, vegetarian

Se introduce forma in cuptorul incins la 180 grade C, se micsoreaza temperatura la moderat si se pastreaza la aceasta temeratura, pana se coace, in jur de 45 de minute.  Intre timp se pregateste glazura, turnanad mierea peste pudra de quinoa.

pudra de quinosa si miere de albine, pentru glazura chec

Se mesteca, iar dupa ce checul s-a copt, se scoate din cuptor, se asteapta sa se aceasca putin, apoi se toarna glazura.final este bine sa se felieze, dupa ce -a racit complet, pentru a avea o sectiune frumoasa. Eu m-am grabit un pic, dar oricum a fost delicios !!!

chec circular vegetarian cu pudra de roscove si quinoa

 

 

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *