Un chec aperitiv de post, cu faina integrala, seminte oleaginoase si radacinoase bogate in nutrienti.
INGREDIENTE:
– 2 sfecle rosii (aprox. 275 gr)
– 2 radacini de hrean (aprox. 100 gr)
– 2 lingurite de boia de ardei dulce
– 2 cepe (aprox. 185 gr)
– o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
– o lingura suc de lamaie
– 4 linguri seminte crude de in
– 3 linguri de seminte crude de susan
– 300 gr faina
– 380 ml lapte de soia
PREPARARE:
Se macina pe rand semintele de susan si cele de in, apoi se aduna intr-un bol, impreuna cu 5 linguri de lapte de soia.
Se amesteca si se lasa sa se umecteze in lapte, pentru a deveni emoliente si a putea lega compozitia. In restul de lapte se adauga in ploaie faina integrala de grau, amestecand continuu, pentru omogenizare. Apoi, se spala si se curata radacinoasele si verdeata. Sfecla si ceapa se rad pe razatoarea mare, hreanul pe cea fina, iar mararul si patrunjelul se toaca si se completeaza cu boiaua de ardei dulce.
Se amesteca si se adauga faina omogenizata cu laptele, se sareaza, apoi se adauga bicarbonatul de sodiu peste care se toarna sucul de lamaie.
Se amesteca bine toate ingredientele si se plaseaza intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul incins si se coace la 150 de grade C, pana se rumeneste si se incheaga. Se lasa sa se raceasca in timp, odata cu cuptorul.
Se feliaza si se serveste ca aperitiv delicios si hranitor, sau poate constitui o gustare excelenta alaturi de un pahar cu lapte de soia.
O idee interesanta!
Edrept ca nu am interogat niciun motor de cautare, dar nici n-am auzit si nici n-am mancat, mi-a venit acesta idee pentru ca imi plac mult sfcela si hreanul. Consum iarna, crude, in salate, pe post de muraturi.