CHAFAL LA CUPTOR, CU TULPINI SI FRUNZE DE SFECLA ROSIE

iunie 24, 2014 | CATEGORIA Retete cu peste

chefal la cuptor, cu tulpini si Frunze de sfecla rosie

O reteta originala, simpla si hranitoare, ce merita savurata.

INGREDIENTE:

–          1 kg chefal proaspat

–          tulpinile si frunzele unei sfecle rosii

–          2 cepe

–          2 linguri ulei de floarea soarelui, presat la rece

–          usturoi, dupa gust

–         lamaie, dupa gust

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se curata de solzi si se eviscereaza chefalul, apoi se spala sub jet puternic de apa.

chefal curatat si eviscerat, pentru cuptor

Se spala si se curata ceapa si tulpinile de sfecla cu frunze, apoi ceapa se toaca iar frunzele si tulpinile de sfecla se taie  in bucati mari. Se plaseaza apoi int-un vas pentru cuptor, impreuna cu pestele.

chefal curatat si eviscerat, cu ceapa si sfecla rosie, pentru cuptor

Se sareaza si se adauga apa, doar o cana, apoi se plaseaza in cuptor, la temperatura moderata, se lasa sa fiarba totul, se intoarce pestele si pe cealalta parte, iar cand este complet patruns, se intrerupe fierberea. Se scoate pe un platou, se adauga uleiul de floarea soarelui si usturoiul spalat, curatat si tocat, apoi, intreg ansamblul se stropeste cu suc de lamaie. Se serveste cu salata cruda de sfecla rosie.

chefal la cuptor, cu tulpini si Frunze de sfecla rosie

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *