O reteta originala, simpla si hranitoare, ce merita savurata.
INGREDIENTE:
– 1 kg chefal proaspat
– tulpinile si frunzele unei sfecle rosii
– 2 cepe
– 2 linguri ulei de floarea soarelui, presat la rece
– usturoi, dupa gust
– lamaie, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata de solzi si se eviscereaza chefalul, apoi se spala sub jet puternic de apa.
Se spala si se curata ceapa si tulpinile de sfecla cu frunze, apoi ceapa se toaca iar frunzele si tulpinile de sfecla se taie in bucati mari. Se plaseaza apoi int-un vas pentru cuptor, impreuna cu pestele.
Se sareaza si se adauga apa, doar o cana, apoi se plaseaza in cuptor, la temperatura moderata, se lasa sa fiarba totul, se intoarce pestele si pe cealalta parte, iar cand este complet patruns, se intrerupe fierberea. Se scoate pe un platou, se adauga uleiul de floarea soarelui si usturoiul spalat, curatat si tocat, apoi, intreg ansamblul se stropeste cu suc de lamaie. Se serveste cu salata cruda de sfecla rosie.
Pestele acesta imi place, iar culorile din farfurie fac mancarea si mai apetisanta.
Da este o imbinarea armonioasa de culori si de gusturi.