Un ceai puternic antioxidant, in varianta simpla, care este indicata si in curele de slabire cat si in varianta aromatizata si energizanta, foarte benefica organismului.
INGREDIENTE:
– o bucata radacina de turmeric ( 3-4 cm lungime in functie de grosime)
– 275 ml apa
Adaosuri optionale:
– o lingurita miere de albine
– 2 linguri suc de lamaie
– pudra de scortisoara, dupa gust
PREPARARE:
Radacina de turmeric se spala si se curata.
Se aduce apa la punctul de fierbere, se lasa un minut sa fiarba, apoi se intrerupe fieberea. Intre timp, radacina de turmeric se taie in 4-5 bucati, care se plaseaza intr-un mojar si se piseaza.
Strivita in acest fel isi revarsa mai bine nutrientii. Se transfera in pahar, apoi se toarna apa fierbinte peste ea. Se amesteca, iar ceaiul rezultat se poate consuma ca atare, strecurat. Gustul este unul specifc, placut. Actioneaza foarte bine ca antioxidant, dizolvant de grasimi si antiinflamator.
Daca doriti un ceai mai aromat si imbogatit nutritiv, puteti adauga mierea, sucul de lamaie si scortisoara, dar nu cat este fierbinte, pentru a nu distruge parte din calitatile ingredientelor adaugate.