CEAI DE TURMERIC

martie 1, 2021 | CATEGORIA Bauturi

ceai de turmeric

Un ceai puternic antioxidant, in varianta simpla, care este indicata si in curele de slabire cat si in varianta aromatizata si energizanta, foarte benefica organismului.

INGREDIENTE:

– o bucata radacina de turmeric ( 3-4 cm lungime in functie de grosime)
– 275 ml apa
Adaosuri optionale:
– o lingurita miere de albine
– 2 linguri suc de lamaie
– pudra de scortisoara, dupa gust

 

PREPARARE:

Radacina de turmeric se spala si se curata.

ingrediente pentru ceai de turmeric

Se aduce apa la punctul de fierbere, se lasa un minut sa fiarba, apoi se intrerupe fieberea. Intre timp, radacina de turmeric se taie in 4-5 bucati, care se plaseaza intr-un mojar si se piseaza.

radacina de turmeric strivita in mojar, pentru ceai de turmeric

Strivita in acest fel isi revarsa mai bine nutrientii. Se transfera in pahar, apoi se toarna apa fierbinte peste ea. Se amesteca, iar ceaiul rezultat se poate consuma ca atare, strecurat. Gustul este unul specifc, placut. Actioneaza foarte bine ca antioxidant, dizolvant de grasimi si antiinflamator.

ceai de turmeric

Daca doriti un ceai mai aromat si imbogatit nutritiv, puteti adauga mierea, sucul de lamaie si scortisoara, dar nu cat este fierbinte, pentru a nu distruge parte din calitatile ingredientelor adaugate.

ceai de turmeric, cu miere, lamaie si scortisoara

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *