Un ceai consistent, un mic dejun lichid, care imbina interesant gustul acrisor cu cel amarui, intr-o combinatie desavarsita de nutrienti.
INGREDIENTE (pentru 4 portii):
– 1l apa
– o tulpina de papadie cu radacina, frunze si flori
– 12 linguri de fulgi de ovaz
– 8 lingurite de agrise deshidratate
PREPARARE:
Se fierbe apa 2 minute, se intrerupe fierberea si se asteapta 3 minute sa-i scada temperatura, pentru a pastra intacti nutrientii adaosurilor. Papadia integrala, culeasa dimineata, inainte ca florile sa se deschida, pentru ca frunzele sa fie mai putin amarui, se spala foarte bine.
Se adauga in apa fierbinte, apoi se lasa acoperita, sa infuzeze 5 minute. In recipientul pentru servit se toarna ceaiul strecurat, puteti insa sa lasati cateva frunze, pentru culoare, gust si mai ales sanatate, daca v-ati obisnuit cu gustul lor amarui. Apoi se adauga fulgii de ovaz si ultimele, agrisele deshidratate, care se vor pozitiona, deasupra ca un guleras rosu.
In veci nu m-as fi gandit la un ceai de papadie… M-ai facut curioasa!
Chiar in acest moment am unul lasat la infuzat, il voi savura doar cu fulgi de ovaz, mi s-au terminat agrisele, dar am sa incerc cu lamaie.E super !