Reteta toamnelor cu frunze ruginii, castanele coapte sunt un deliciu pentru cei ce adora hrana sanatoasa.
INGREDIENTE:
– 150 gr castane crude (o sarja / cat se poate coace odata, pe fundul unui ceaun)
– sare de ocna, dupa gust (optional)
PREPARARE:
Se spala bine castanele si se cufunda in apa calda cca o jumatate de ora, (apa se schimba, dupa ce se raceste).
Se crestaeza apoi, fiecare, pentru a usura procesul de coacere si pentru a evita “explozia” lor in timpul acestui proces.
Se plaseaza in tuciul incins, se lasa focul la minim, se acopera cu un capac, pentru a pastra o atmosfera de aburi, apoi se coc, cca 14 minute, miscand tuciul pe flacara, astfel ca in timpul coacerii castanele sa-si modifice mereu pozitia, pentru a se coace uniform pe toate partile.
Se scot apoi si se invelesc intr-un prosop umed, pentru a usura desprinderea cojii de pe miez.
Se desprinde coaja, iar miezul se serveste ca atare (natur) sau sarat.