CASTANE COAPTE (IN CEAUN DIN FONTA)

noiembrie 28, 2016 | CATEGORIA Aperitive

castane coapte in ceaun din fonta

Reteta toamnelor cu frunze ruginii, castanele coapte sunt un deliciu pentru cei ce adora hrana sanatoasa.

INGREDIENTE:

– 150 gr castane crude (o sarja / cat se poate coace odata, pe fundul unui ceaun)

– sare de ocna, dupa gust (optional)

 

PREPARARE:

Se spala bine castanele si se cufunda in apa calda cca o jumatate de ora, (apa se schimba, dupa ce se raceste).

castane lasate la inmuiat in apa calda pentru inmuierea cojii

 

Se crestaeza apoi, fiecare, pentru a usura procesul de coacere si pentru a evita “explozia” lor in timpul acestui proces.

 

castane hidratate si crestate, in vederea coacerii

Se plaseaza in tuciul incins, se lasa focul la minim, se acopera cu un capac, pentru a pastra  o atmosfera de aburi, apoi se coc, cca 14 minute, miscand tuciul pe flacara, astfel ca in timpul coacerii castanele sa-si modifice mereu pozitia, pentru a se coace uniform pe toate partile.

castane la copt, in tuci din fonta

 

Se scot apoi si se invelesc intr-un prosop umed, pentru a usura desprinderea cojii de pe miez.

castane coapte, scoase in prosop umed pentru usurarea desprinderii de pe miez

 

Se desprinde coaja, iar miezul se serveste ca atare (natur) sau sarat.

 

castane coapte in ceaun din fonta

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *