O reteta dietetica, simpla si gustoasa, care ne ajuta sa indragim legumele fierte.
INGREDIENTE:
– 350 gr spanac
– 150 gr praz
– 500 gr cartofi (aprox. 5 bucati)
– 2 lingurite mustar preparat, cu boabe
– sare, dupa gust
– rosii si frunze de patrunjel, dupa gust
PREPARARE:
Cartofii, prazul si spanacul se spala foarte bine, sub jet de apa. Spanacul si prazul, curatate, prazul taiat rondele, se pun la fiert, separat, iar cand sunt patrunse se lasa la scurs. Cartofii se fierb in coaja, cu putina sare, iar dupa ce s-au fiert se introduc in apa rece, se taie in jumatati si se scobesc usor, cu o lingurita, apoi se curata de coaja.
Spanacul scurs, se toaca marunt si se adauga prazului fiert. Se mai adauga continutul scobiturilor cartofilor, tocat marunt si-apoi mustarul.
Se amesteca, se potrivese totul de sare si se umplu jumatatile de cartofi scobite. Se aseaza in tava cuptorului, pe hartie de copt.
Se introduc in cuptor cca 15 minute, la foc potrivit. Cand se rumenesc usor, se scot din cuptor si se pot servi cu frunze de patrunjel si rosii proaspete.