Iata un meniu usor si cu gustul aparte, aromat al rozmarinului. Este o reteta din copilarie mult ravnita, doar ca eu prezint varianta cu ingrediente fierte si nu prajite in ulei, garantand ca este la fel de gustoasa, dar mai sanatoasa.
INGREDIENTE:
– 3 pulpe superioare de pui, dezosate
– 1,5 kg cartofi
– 4 cepe
– 2 gogosari verzi
– 3 linguri de boia de ardei dulce
– ½ lingurita de piper negru, macinat
– 3 linguri de ulei de masline
– 2 crengute mici de rozmarin
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Pulpele superioare de pui se curata de pielite si se fierb in apa cu putina sare. Cartofii spalati si lasati in coaja, se pun deasemenea la fiert in apa cu putina sare.
Ceapa si gogosarii se spala, se curata, se toaca si se fierb in apa, pana cand sunt patrunsi si scade apa.
Dupa ce toate ingredientele sunt fierte, cartofii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, apoi se adauga ceapa, gogosarii, boiaua de ardei dulce si piperul.
Rozmarinul se rupe si se framanta putin intre degete, pentru a-si elibera savoarea, apoi, se adauga peste celelalte ingrediente, se potriveste totul de sare si piper si se amesteca usor pentru omogenizare. Pulpele superioare de pui, dupa ce se fierb suficient, se strecoara, se taie bucati in lung, suvite, si se aseaza intr-o tigaie fara aderenta, la foc mic, pentru a se rumeni putin.
Se portioneaza cartofii alaturati suvitelor de pui si se mai adauga putin rozmarin pentru aspect si pentru cine mai doreste sa-i savureze aroma.