CARTOFI NOI, CU RUBARBA CONDIMENTATA

mai 26, 2016 | CATEGORIA Retete propri

cartofi noi, cu rubarba condimentata

Preparati astfel, cartofii noi sunt imbogatiti cu gust special, acrisor condimentat si cu proprietati detoxifiante.

INGREDIENTE:

–       400 gr cartofi noi

–       o tija de rubarba (aprox. 30 cm)

–       2 fire de ceapa verde

–       o capatana de usturoi verde

–       o lingura de boia de ardei dulce

–       o lingurita de ienibahar macinat

–       o lingura de ulei de masline presat la rece

–       sare de ocna, dupa gust (optional)

 

PREPARARE:

Se spala bine si se curata cartofii noi.

cartofi noi, curatati, pentru rubarba condimentata

Se fierb in apa, la foc domol pana cand se patrund. Se intrerupe fierberea si se lasa acoperiti, intrucat ei continua sa se inmoaie. Intre timp, se curata, se spala bine ceapa, usturoiul si tija de rubarba, apoi se toaca, rubarba este bine sa fie feliata fin.

ceapa si usturoi verde, cu rubarba, tocate, pentru cartofi noi

Se fierb in apa pana se patrund si scade sosul format, apoi se adauga boiaua de ardei dulce, uleiul si ienibaharul macinat.

ceapa verde, usturoi verde si rubarba, fierte si condimentate cu boia de ardei dulce si ienibahar

Se amesteca si se adauga peste cartofii strecurati din apa in care au fiert. Se pot servi cu sau fara adaos de sare, sunt deliciosi.

cartofi noi, cu rubarba condimentata

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *