Preparati astfel, cartofii noi sunt imbogatiti cu gust special, acrisor condimentat si cu proprietati detoxifiante.
INGREDIENTE:
– 400 gr cartofi noi
– o tija de rubarba (aprox. 30 cm)
– 2 fire de ceapa verde
– o capatana de usturoi verde
– o lingura de boia de ardei dulce
– o lingurita de ienibahar macinat
– o lingura de ulei de masline presat la rece
– sare de ocna, dupa gust (optional)
PREPARARE:
Se spala bine si se curata cartofii noi.
Se fierb in apa, la foc domol pana cand se patrund. Se intrerupe fierberea si se lasa acoperiti, intrucat ei continua sa se inmoaie. Intre timp, se curata, se spala bine ceapa, usturoiul si tija de rubarba, apoi se toaca, rubarba este bine sa fie feliata fin.
Se fierb in apa pana se patrund si scade sosul format, apoi se adauga boiaua de ardei dulce, uleiul si ienibaharul macinat.
Se amesteca si se adauga peste cartofii strecurati din apa in care au fiert. Se pot servi cu sau fara adaos de sare, sunt deliciosi.