Bracteele si florile de tei se pot consuma cantitativ, cand se combina cu gustul emolient al cartofilor noi, care, daca sunt consumati fara adaos de grasimi sunt excelenti pentru organism.
INGREDIENTE:
– 750 gr cartofi noi
– un ardei gras verde
– un ardei capia, mic
– 2 cepe verzi
– o crenguta de flori de tei
– un praf de sare
PREPARARE:
Cartofii se spala bine, se curata, cei mari se taie in bucati, iar cei mici se lasa intregi si se astern intr-un vas termoizolant. Ceapa si ardeii se spala, se curata si se toaca, apoi se adauga peste cartofi.
Se completeaza razant cu apa, se introduce vasul la cuptor, se lasa sa fiarba la foc mic pana se patrund si scade apa, apoi se sareaza dupa gust si se adauga florile si bracteele de tei. Se servesc calzi sau reci, simpli sau ca garnitura.
Serios nu ma gandeam sa folosesc florile de tei!!! Interesant si neaparat de retinut!
Florile de tei sunt de leac in special crude, si ca sa poti consuma o cantitate considerabila, m-am gandit sa le asociez cu diverse. Pentru maine am pregatit o alta combinatie.