O reteta care prepara si asociaza corect cartofii, cu grasimi sanatoase si cu plante verzi, proaspat culese, cu proprietati antiinflamatoare, detoxifiante, antioxidante si revigorante.
INGREDIENTE:
– 500 gr cartofi noi
– 2 lingurite de faina de alune de padure (alune rasnite)
– 3 frunze de papadie
– 5 fire de trifoi (alb si rosu)
– 2 frunze de patlagina
– piper negru, macinat, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata superficial cartofii, apoi se fierb in apa cu un praf de sare. Intre timp se rasnesc alunele de padure, pana se obtine o pudra fina, o faina. Se spala bine si frunzele de papadie, cele de patlagina si firele de trifoi.
Acestea se toaca marunt, iar cand cartofii sunt patrunsi, se intrerupe fierberea, se strecoara si se potrivesc de sare. Se asezoneaza apoi cu plantele verzi tocate si cu piperul negru macinat.