O reteta pregatita sanatos, fara ulei, adica fara asocierea cartofilor cu grasimi, asezonata in final cu maghiran si ghimbir, pentru a conferi cartofilor o savoare deosebita.
INGREDIENTE:
– 1 kg cartofi albi
– 200 gr ceapa alba
– 200 ml apa
– 3 linguri de bulion din rosii si ardei
– 3 foi de dafin
– o lingura maghiran uscat
– o lingurita pudra de ghimbir
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata ceapa si cartofii, ceapa se taie pestisor, iar cartofii grosier, apoi se plaseaza in vasul pentru cuptor, impreuna cu un praf de sare.
Se adauga apa, se introduce ansamblul in cuptor, la temperatura potrivita, amestecand din cand in cand, pana se patrund ingredinetele. Se adauga apoi foile de dafin si bulionul.
Se mai lasa sa fiarba inca 5 minute sa se intrepatrunda gusturile, apoi se intrerupe fierberea si se asezoneaza cu maghiranul uscat si cu pudra de ghimbir, pentru o savoare deosebita.