O salata hranitoare, care echilibreaza glicemia, fara adaos de grasimi, rapida si gustoasa, ce poate fi servita oricand, pe parcursul unei zile.
INGREDIENTE:
– 800 gr cartofi
Pentru salsa cruda:
– 550 gr. rosii
– 75 gr ceapa (o ceapa potrivita)
– 20 gr usturoi (2 catei mari)
– un ardei iute
– 2 linguri de frunze coriandru (am folosit uscat, maruntit)
– o lingura de frunze tocate de busuioc verde
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa, cu coaja cu tot si cu putina sare. Intre timp se pregateste salsa cruda, ca in reteta precedenta.( Se spala si se curata ceapa, usturoiul, ardeiul iute si frunzele de busuioc, apoi se toaca marunt. Rosiile se spala bine si se taie cubulete, apoi li se alatura ingredientele tocate, frunzele de coriandru uscate si maruntite.) Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa cartofii, apoi se curate de coaja si se taie cuburi. Se asezoneaza cu salsa cruda de rosii, se amesteca si se garnisesc dupa preferinta.